Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen “1 İyilik 1 Fidan” kampanyası kapsamında bugüne kadar 915 bin 235 fidan toprakla buluşturuldu. Sonbahar döneminde gerçekleştirilecek yeni dikimlerle birlikte bu sayının 975 bin 235’e ulaşması hedefleniyor.

Çevre bilincini artırmak ve geleceğe daha yeşil bir miras bırakmak amacıyla sürdürülen kampanya, Türkiye genelinde geniş katılımla devam ediyor.

T D V Fidan 1

35 hatıra ormanı oluşturuldu

Türkiye Diyanet Vakfı ile Orman Genel Müdürlüğü arasında 6 Mayıs 2021 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilen proje çerçevesinde, özellikle orman yangınlarından etkilenen bölgeler başta olmak üzere çeşitli alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yürütülüyor.

Kampanya kapsamında Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Bursa, İstanbul, Antalya, Çanakkale, Sivas, Adıyaman ve Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 29 ilde toplam 35 farklı hatıra ormanı oluşturuldu.

T D V Fidan 4

Gazze ve deprem şehitleri adına hatıra ormanları

Proje kapsamında İstanbul ve Bursa’da “Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı”, Gaziantep’te ise “Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı” kuruldu.

Hatıra ormanlarıyla hem çevrenin korunması hem de toplumsal hafızada önemli yer tutan olayların gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.

T D V Fidan 8

Hedef 975 bin fidan

İlkbahar dikimleriyle birlikte ulaşılan 915 bin 235 fidan sayısının, sonbahar döneminde Erzincan, Erzurum, Yozgat, Kırıkkale ve Çorum’da gerçekleştirilecek yeni dikimlerle birlikte 975 bin 235’e yükselmesi bekleniyor.

Aynı süreçte hatıra ormanı sayısının da 35’ten 40’a çıkarılması planlanıyor.

T D V Fidan 6

Vatandaşlar da destek verebiliyor

Türkiye Diyanet Vakfı’nın “1 İyilik 1 Fidan” kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşlar, cep telefonlarından “FİDAN” yazıp 1379’a SMS göndererek 70 TL karşılığında bir fidan bağışında bulunabiliyor.

Bağışlar ayrıca TDV Bağış Platformu⁠ ve TDV Mobil Bağış Uygulaması⁠ üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Çevreye katkı sağlamayı amaçlayan kampanya, Türkiye genelinde ağaçlandırma çalışmalarına destek vermeye devam ediyor.