ANKARA'YA NİSAN’DA KAR SÜRPRİZİ! YOĞUN YAĞIŞ TRAFİĞİ FELÇ EDEBİLİR

Meteoroloji uyardı: 11 Nisan’da kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Nisan Cuma günü başkent Ankara için dikkat çeken bir hava durumu uyarısı yaptı. Yapılan açıklamaya göre, gece saat 03.00’ten itibaren kent genelinde yoğun kar yağışı etkili olacak. Özellikle sabah saatlerinde oluşabilecek buzlanma ve don olayları, günlük yaşamı ve trafiği olumsuz etkileyebilir.

Sürücüler dikkat: Buzlanma riski yüksek

Yetkililer, karla birlikte özellikle araç kullanacak vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Kış lastiği olmayan araçların trafiğe çıkmaması tavsiye edilirken, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar nedeniyle alternatif güzergâhların planlanması gerektiği bildirildi.

Tedbirli olun çağrısı

Sabah erken saatlerde etkisini artırması beklenen yağışla birlikte görüş mesafesinde azalma, yollarda kayganlaşma gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Meteoroloji, vatandaşların hava durumu güncellemelerini takip etmelerini ve tedbiri elden bırakmamalarını öneriyor.