Balıkesir’de bir şahıs, SMA hastası 1 yaşındaki Fevziye Ete için düzenlenen bağış kumbarasını çaldı. Hırsızlık anı kameralara yansıdı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan Ete ailesinin SMA Tip-1 hastası bebekleri Fevziye’nin tedavi masraflarının karşılanması için Valilik izniyle kampanya başlatıldı, il genelindeki farklı işletmelere bağış kumbarası konuldu. Karesi ilçesi Ali Hikmet Paşa Mahallesi Okul Caddesi’ndeki bir markete konulan bağış kumbarası ise çalındı.

Kumbaranın yerinde olmadığını gören çalışanlar, güvenlik kamerası kayıtlarını izlediklerinde hırsızlığı fark etti. Görüntülerde, markete giren kadının, kasiyer kasadan ayrılınca tezgah üzerinde duran bağış kumbarasını alıp, hırkasının içine gizledikten sonra iş yerinden ayrıldığı görüldü.

Yardım bekleyen SMA hastası Fevziye'nin yakınları, bağış kumbarasının çalınmasına tepki gösterdi. Fevziye bebeğin babası Mehmet Cahit Ete, polise şikayette bulunacağını belirtti.