Etimesgut’ta Cumhuriyet Coşkusu Başlıyor
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. yılı, Etimesgut’ta büyük bir coşkuyla kutlanacak. Etimesgut Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hem kültürel hem de sosyal projeleriyle dolu özel bir program hazırladı.

Kutlamalar 28 Ekim Salı günü saat 20.30’da, 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek “100 Yıllık Cumhuriyet Tangoları” konseriyle başlayacak. Etimesgut Belediyesi Çok Sesli Kadınlar Korosu’nun sahne alacağı etkinlikte, Şef Ahmet Murat Gedikli yönetiminde unutulmaz bir müzik şöleni yaşanacak. Mezzo soprano Ferda Yetişer ve bariton Kamil Kaplan’ın seslendireceği eserler, İpek Sarılar ve Uğur Uysal’ın dans performanslarıyla renklenecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda Anma, Ahi-Kent’te Açılış
Kutlamalar 29 Ekim sabahı, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde yapılacak saygı duruşu ve anma töreniyle devam edecek. Aynı gün saat 12.00’de, Etimesgut’un sosyal belediyecilik anlayışını yansıtan Ahi-Kent Lokantası hizmete açılacak. Hikmet Özer Caddesi No:6’da açılacak olan lokanta, vatandaşlara uygun fiyatlarla sağlıklı ve kaliteli yemek imkânı sunacak.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu, Cumhuriyet’in en büyük kazanımlarından birinin “kimsesizlerin kimsesi” olmak olduğunu vurgulayarak, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla bu tür projelerimiz artarak devam edecek” dedi.

Levent Yüksel’den Unutulmaz Final
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, akşam saatlerinde ünlü sanatçı Levent Yüksel konseriyle taçlanacak. Tunahan Kapalı Pazar Yeri’nde saat 20.00’de sahne alacak olan sanatçı, sevilen şarkılarını Etimesgutlular için seslendirecek.
Müzik, dans, açılış ve Cumhuriyet coşkusunun bir arada yaşanacağı bu özel gün, Etimesgut’ta unutulmayacak anlara sahne olacak.




