Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri
  • Genel
  • Gündem
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Etkinlikler
  • Magazin
  • Spor
  • Seri İlan
  • Gizlilik Sözleşmesi Haber İhbar Topluluk Kuralları Veri Politikası Yayın İlkeleri Asayiş Bilim Ve Teknoloji
    Dünya Eğitim Ekonomi Etkinlikler Genel Gündem Kültür Sanat
    News Politika Spor Ulusal Haber Yerel
    Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube Tiktok WhatsApp İhbar Hattı
    Künye İletişim RSS Bağlantıları Üyelik Girişi
  • Genel
  • Gündem
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Etkinlikler
  • Magazin
  • Spor
  • Seri İlan
Foto Galeri Genel

ANKARA SİTELER'DEN VERGİ TEPKİSİ "YABANCI UYRUKLU İŞLETMELERE FARKLI VERGİ TARİFESİ UYGULANMALI"

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, kayıt dışı işletmelerin incelenerek engellenmesini istedi. “Merdiven altı diye hitap edilen kayıt dışı işletmeler yüzünden rekabet ortamı sağlanamıyor” dedi.

10.07.2023 - 11:03 Yayınlanma
10.07.2023 - 11:04 Güncelleme
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Telegram
  • Kopyala
A- A+

KAYIT DIŞI İŞLETMELER ENGELLENMELİ ŞİKAYETÇİ MUHATTAP BULAMIYOR

 

 

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı; "Mobilya, inşaat ve tamamlayıcı sektörlerde yoğun şekilde vergisiz atölyeler veya şahıslar çalışmaktadır. Yeterli denetimin olmadığı bu alanda özellikle farklı mesleklerde iş yapan kişiler hafta sonları ek iş olarak mobilyacılık yapmakta, sipariş usulü iş almakta, fasoncu diye tabir edilen CNC ebatlamacılarda istenilen ölçülerde ürün kestirip kurulum yaparak müşterilere mobilya satmaktadır. Bu durumda genellikle eksik veya ayıplı ürünler ortaya çıktığından müşteriler muhatap bulamamakta, sektörün kalitesi düşmekte, odalarımıza şikayet gelmekte ve vergisiz kazanç ortaya çıkarak, vergi sahibi işletmelerde de haksız rekabeti ortaya koymaktadır. Ayrıca şikayete konu olan sözde işletmenin oda ve vergi kaydı yoksa şikayetler sadece savcılıkta değerlendirilebilmektedir."

 

BELEDİYELER BİR DEFAYA MAHSUS GEÇİÇİ RUHSAT VERMELİ

 

Vergisiz ve Oda kayıtsız çalışmaların önüne geçilmeli, Belediyeler geçici ruhsatı 1 defaya mahsus verebilmeli, vergisiz çalışanlar tespit edilip vergi ve odaya resen kayıt yapılmalıdır, Bu konuda ki bilgiler ilgili bakanlıkların veri tabanında ortak tutulmalı, özellikle ebatlama işi yapanların ve malzeme satanların vergisiz satış yapmalarının önüne geçilmelidir. Bu satışlarda barkod sistemi uygulanabilir. Kimin kime satış yaptığı ve ne için kullandığı tespit edilebilir. Dedi.

 

Bugün ki vergi yüklerinin en büyük sebebinin vergisiz çalışmak olduğuna değinen Taklacı; Adil vergi düzeni getirilmeli, el işçiliği ürünlerde kdv muafiyeti sağlanarak, fabrikasyon ürünlerle yarışabilir hale getirilebilmelidir. Küçük esnafın vergi yükü hafifletilerek, denetimler artırılmalı vergisiz kazanç da haksız vergi oranlarında ortadan kaldırılmalıdır. Hem devletin hem esnafın memnun kalacağı gerçek ödenebilir vergi oranları getirilmeli, vergisiz kazanç sağlayana ve yanlış beyanlara aman verilmemelidir. Dedi.

 

YABANCI UYRUKLU İŞLETMELERE FARKLI VERGİ TARİFESİ UYGULANMALI

 

Başkan Taklacı; Dünyanın her gelişmiş ülkesinde olduğu gibi, ülkemizde de yabancı uyruklu işletmelere farklı vergi tarifesi uygulanmalı. Merdiven altı ticaret ekonomiye kazandırılmalıdır. Bu işletmeleri engelleme şansımız çok zor, engelledikçe ekonomi maalesef merdiven altına iniyor ancak, yasal statü kazandırıp hem denetime tabi tutulmalı hem de ekonomiye katkısı sağlanmalıdır dedi. Yabancılıktan Vatandaşlığa dönmüş kişiler farklı vergi türüne tabi tutularak yerli esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalıdır dedi.

 

 

Henüz içerik girmediniz

Trend Haberler

28. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nda Gündem Gazze
28. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nda Gündem Gazze
1
Ankara Kulübünde geleneksel bayramlaşma keyfi
Ankara Kulübünde geleneksel bayramlaşma keyfi
2
Mazlumlara umut oldular: TDV 2025’te kurbanla dünyayı sardı
Mazlumlara umut oldular: TDV 2025’te kurbanla dünyayı sardı
3
Sincan Park mangal keyfinin yeni adresi oldu: Müjdeyi Başkan Murat Ercan verdi!
Sincan Park mangal keyfinin yeni adresi oldu: Müjdeyi Başkan Murat Ercan verdi!
4
Fahrettin Altun'dan Madleen gemisi açıklaması
Fahrettin Altun'dan Madleen gemisi açıklaması
5
MKE Ankaragücü geleceğin yıldızlarını arıyor: Altyapı seçmeleri başladı
MKE Ankaragücü geleceğin yıldızlarını arıyor: Altyapı seçmeleri başladı
6
Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri
RSS
Copyright © 2025. Her hakkı saklıdır.

Haber Yazılımı: TE Bilişim
  • Ana Sayfa
  • Kategoriler
  • Foto Galeri
  • Video
  • Yazarlar
  • Röportaj
  • Biyografi
  • Anketler
  • Künye
  • İletişim
Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri

Web sitemizden ayrılıyorsunuz

Bu bağlantı sizi https://medyaankara.com dışındaki bir siteye yönlendiriyor.

Sayfada Kal Devam Et