Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri
  • Genel
  • Gündem
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Etkinlikler
  • Magazin
  • Spor
  • Seri İlan
  • Gizlilik Sözleşmesi Haber İhbar Topluluk Kuralları Veri Politikası Yayın İlkeleri Asayiş Bilim Ve Teknoloji
    Dünya Eğitim Ekonomi Etkinlikler Genel Gündem Kültür Sanat
    News Politika Spor Ulusal Haber Yerel
    Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube Tiktok WhatsApp İhbar Hattı
    Künye İletişim RSS Bağlantıları Üyelik Girişi
  • Genel
  • Gündem
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Etkinlikler
  • Magazin
  • Spor
  • Seri İlan
  1. Foto Galeri
  2. Genel

Serhat Oğuz’dan Mansur Yavaş’a 37 milyonluk soru

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 denetim komisyonu raporunda yer alan 37 milyon 805 bin TL nakdi desteğin kimlere ya da hangi kurumlara, hangi kriterlere ve hangi yasal dayanağa göre verildiğini sordu.

05.07.2022 - 13:59 Yayınlanma
05.07.2022 - 14:00 Güncelleme
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Telegram
  • Yazdır
  • Kopyala
A- A+
Serhat Oğuz’dan Mansur Yavaş’a 37 milyonluk soru

ABB tarafından kendisine verilen cevapta ise bu nakdi desteğin yalnızca 5 milyon TL’lik kısmının 5 spor kulübüne verildiğinin açıklandığını, geri kalan 32 milyon 805 bin TL’lik bölümünün ise kime verildiğine ilişkin net açıklama olmadığını söyleyen Başkan Oğuz, “Biz bunun meclisin vicdanını rahatlatacak şekilde izah edilmesini istiyoruz. 32 milyon 805 bin TL’nin kime, hangi kuruma verildiği belli değil. 5 milyon TL’yi nereye harcadıklarını söylemişler. Kalan 32 milyon TL nereye harcandı?” diye konuştu. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumuna Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un yaptığı konuşma damga vurdu. Başkan Oğuz, meclisin mayıs ayı oturumunda verdiği soru önergesine, ABB yönetimi tarafından verilen cevaba ilişkin söz aldı. Başkan Oğuz, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “ABB 2021 yılı denetim komisyonu raporunda sayfa 116’da 37 milyon 805 bin TL tutarında nakdi destek verdiği tespit edilmiştir. Bu nakdi destekler 1- Kimlere ya da hangi kurumlara verilmiştir? 2- Bu kurumlar ya da kişiler hangi kriterlere göre belirlenmiştir? 3- Bu nakdi desteklerin yasal dayanağı nedir?” sorularını yönelttiğini söyledi.

“32 milyonun kime verildiği belli değil”

Önergede yönelttiği soruların kaynağının ABB’nin 2021 yılı denetim komisyonu raporu olduğunu ifade eden Oğuz, konuşmasında şunları kaydetti: “Bize verilen cevap şöyle. Bu 37 milyon 805 bin TL’lik nakdi destek toplamda 17 kuruma verilmiş. Soru önergemize verilen cevapta ise sadece 5 tane spor kulübünün adı zikredilmiş. Bu spor kulüplerine ne kadarlık bir rakam verildiği bize verilen cevapta yok. Ama denetim raporunda, denetim komisyonumuz tespit etmiş onu da 5 milyon TL. Yani işin özü şu. 37 milyon 805 bin TL’lik bir nakdi destek var. Bu desteğin sadece 5 kalemi ve toplamda 5 milyonu spor kulüplerine verilmiş. 32 milyon 805 bin TL’nin kime, hangi kuruma verildiği belli değil. Fakat ABB’nin kayıtlarına baktığınız zaman orada sadece şu ibareyi görüyorsunuz. Dernek ve vakıf yazıyor. Rakam yazmıyor. Sadece dernek vakıf tanımlaması kullanılmış. Soru önergesinde dernek veya vakıf neyse bunlar 17 kurumdan sadece 5 tanesinin adı zikredilmiş. Geriye kalan 12 tane kurumun, derneğin vakfın adı cevap olarak bize verilmemiş. Yasal dayanağını sormuştum. Burada 5216 sayılı kanunun 7/b maddesi yani amatör spor kulüplerine nakdi destek verilebilir yasal dayanağı zikredilmiş. Hâlbuki denetim komisyonu da bunu sormuş, denetim komisyonunda ise Mansur Bey imzalı başkanlık oluru yasal dayanak gösterilmiş.

“Meclisin vicdanını rahatlatın”

Neticede varmak istediğimiz yer şurası. 38 milyonu yaklaşan bir rakam var, bağış var. Bu bağışın 5 milyon TL’lik kısmı ABB tarafından izah edilmiş, geriye kalan 32 milyonluk kısmı izah edilememiştir. Biz bunun meclisin vicdanını rahatlatacak şekilde izah edilmesini istiyoruz. Soru önergemi tekrarlıyorum. 5 milyon TL’yi nereye harcadıklarını söylemişler. Kalan 32 milyon TL nereye harcandı? Hangi kurumlara ya da kuruluşlara verilmiştir? Bu kurum ve kuruluşlar hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Bu nakdi desteklerin yasal dayanağı nedir?”

Gözler ABB’ye çevrildi

Başkan Oğuz’un önergesine verilen cevapta kime bağışlandığı net olarak açıklanmayan 32 milyon 805 bin TL’nin akıbeti ise merak konusu olurken, gözler ABB yönetiminin vereceği cevaba çevrildi. Oğuz’un önergesine, ABB Başkanı Mansur Yavaş adına Genel Sekreter Reşit Serhat Taşkınsu imzasıyla verilen cevapta ismi geçen spor kulüplerinin ise ASKi Spor Kulübü Derneği, EGO Spor Kulübü Derneği, FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor Kulübü Derneği ile Ankara amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na bağlı kulüpler olduğu ifade edildi.

 

1 / 1
Serhat Oğuz’dan Mansur Yavaş’a 37 milyonluk soru
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Telegram
  • Yazdır
  • Kopyala

Trend Haberler

MTA Spor’da Eyüp Çağrı Karlav Dönemi: 4 Yılda 3 Şampiyonlukla Tarihe Geçti!
MTA Spor’da Eyüp Çağrı Karlav Dönemi: 4 Yılda 3 Şampiyonlukla Tarihe Geçti!
1
Ankara Halk Ekmek’ten 23 Nisan Duyurusu: Satış Noktaları Bayramda Kapalı Olacak
Ankara Halk Ekmek’ten 23 Nisan Duyurusu: Satış Noktaları Bayramda Kapalı Olacak
2
Ankara'da Askeri Helikopter Kaza Kırıma Uğradı: MSB'den Açıklama
Ankara'da Askeri Helikopter Kaza Kırıma Uğradı: MSB'den Açıklama
3
Ankara’da Marka Ve Teknoloji Zirvesi: 5. Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları 50 Bin Katılımcıyla Sona Erdi
Ankara’da Marka Ve Teknoloji Zirvesi: 5. Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları 50 Bin Katılımcıyla Sona Erdi
4
Doğum İzni 24 Haftaya Çıkarıldı: Yeni Kanun TBMM'de Kabul Edildi
Doğum İzni 24 Haftaya Çıkarıldı: Yeni Kanun TBMM'de Kabul Edildi
5
Ankara'da Birlik Sohbetleri'nin bu ayki konuğu Eğitimci Yazar Dr. Necati Yalçın oldu
Ankara'da Birlik Sohbetleri'nin bu ayki konuğu Eğitimci Yazar Dr. Necati Yalçın oldu
6
Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri
RSS
Copyright © 2025. Her hakkı saklıdır.

Haber Yazılımı: TE Bilişim
Üst
  • Ana Sayfa
  • Kategoriler
  • Foto Galeri
  • Video
  • Yazarlar
  • Röportaj
  • Biyografi
  • Anketler
  • Künye
  • İletişim
Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri

Web sitemizden ayrılıyorsunuz

Bu bağlantı sizi https://medyaankara.com dışındaki bir siteye yönlendiriyor.

Sayfada Kal Devam Et