Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri
  • Genel
  • Gündem
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Etkinlikler
  • Magazin
  • Spor
  • Seri İlan
  • Gizlilik Sözleşmesi Haber İhbar Topluluk Kuralları Veri Politikası Yayın İlkeleri Asayiş Bilim Ve Teknoloji
    Dünya Eğitim Ekonomi Etkinlikler Genel Gündem Kültür Sanat
    News Politika Spor Ulusal Haber Yerel
    Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube Tiktok WhatsApp İhbar Hattı
    Künye İletişim RSS Bağlantıları Üyelik Girişi
  • Genel
  • Gündem
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Etkinlikler
  • Magazin
  • Spor
  • Seri İlan
Foto Galeri Gündem

Sincan kedi tedavi ünitesi ve rehabilitasyon merkezi görücüye çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı iş birliği ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri 400 kedi kapasitesiyle Ankara’da bir ilk olan Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

21.04.2022 - 13:00 Yayınlanma
21.04.2022 - 13:01 Güncelleme
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Telegram
  • Kopyala
A- A+

Hayvan hakları konusunda kapsamlı çalışmalar yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik sorunları çözüme kavuşturmak için tüm paydaşlarla ve hayvanseverlerle iş birliği yapmaya ve diyalog sürecini güçlendirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde kapılarını açan ve 400 kedi kapasitesiyle Ankara’da bir ilk olan Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi, STK’ler başta olmak üzere gönüllü hayvanseverleri ağırlamayı sürdürüyor.

 

MERKEZDE SAHİPLENDİRME İŞLEMİ DE YAPILIYOR

Sağlık İşleri Daire Başkanlığının ev sahipliğinde son olarak merkezi, Çankaya Veteriner İşleri Müdürü Emre Demir, Yenimahalle Veteriner İşleri Müdürü İlker Çelik, Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baydın, Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Av. İpek Yılmaz, Ankara 2 No.lu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Murad Turan ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

Tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin uzman veteriner hekimler tarafından gerçekleştirildiği merkezde tedavisi tamamlanan hayvanların sahiplendirme işlemleri de gerçekleştirilirken yalnız başına yaşamayacak durumda olan kedilerin ise bakımı üstleniliyor.

721 metre karelik alana kurulu Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde muayene odaları, ameliyathane, kedi tedavi, karantina ve sahiplendirme üniteleri ile personel için dinlenme birimleri olduğunu belirterek gönüllü hayvanseverlere merkezi gezdiren Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara Büyükşehir Belediye Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak her ayın ikinci haftasında gönüllü hayvanseverlerle birtakım etkinliklerde bulunuyoruz. Bugün de 400 kedi kapasiteli Sincan Kedi Tedavi Ünitesi ve Rehabilitasyon Merkezimizi, Ankara’da bulunan barolarımızdan, Veteriner Hekimler Odası ve ilçe belediyelerimizden gelen konuklarımıza tanıttık. Bu merkezde Başkent 153 üzerinden gelen kaza veya travma geçiren kedileri kabul ediyoruz. Kazaya uğrayan kedilerin tedavilerinin yapıldığı merkez, kısırlaştırma ve sahiplendirme merkezi olarak da hizmet veriyor.”

 

PAYDAŞLARDAN MERKEZE TAM NOT

Merkezi ziyarete gelen kurum ve kuruluşların temsilcileri; sahipsiz, travmaya maruz kalmış ya da yaralı kedileri tedavi ederek kısırlaştırma işlemi yapılan son model ekipmanlarla donatılmış merkeze tam not verdi.

Sahipsiz sokak kedileri için Başkent’te ilk kez kurulan merkezin özel hastane formatında olduğuna dikkat çeken Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baydın ise “Gerçekten güzel ve sağlıklı bir merkez olmuş. Tüm eşya ve cihazlar pırıl pırıl ve yepyeni. Hekim arkadaşların yüzünde o cihazları kullanarak kedileri sağlığına kavuşturmak için büyük bir heyecan ve şevk var. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığımızın eline sağlık” dedi.

 

Henüz içerik girmediniz

Trend Haberler

28. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nda Gündem Gazze
28. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nda Gündem Gazze
1
Mazlumlara umut oldular: TDV 2025’te kurbanla dünyayı sardı
Mazlumlara umut oldular: TDV 2025’te kurbanla dünyayı sardı
2
MKE Ankaragücü geleceğin yıldızlarını arıyor: Altyapı seçmeleri başladı
MKE Ankaragücü geleceğin yıldızlarını arıyor: Altyapı seçmeleri başladı
3
Sultan II. Beyazıd Vakfı’nın 529 yıllık geleneği yaşatıldı: Ankara’da toplu sünnet şöleni düzenlendi
Sultan II. Beyazıd Vakfı’nın 529 yıllık geleneği yaşatıldı: Ankara’da toplu sünnet şöleni düzenlendi
4
Ankaragücü’ne yeni nefes: Keçiören Belediyesi ile güç birliği
Ankaragücü’ne yeni nefes: Keçiören Belediyesi ile güç birliği
5
Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri
RSS
Copyright © 2025. Her hakkı saklıdır.

Haber Yazılımı: TE Bilişim
  • Ana Sayfa
  • Kategoriler
  • Foto Galeri
  • Video
  • Yazarlar
  • Röportaj
  • Biyografi
  • Anketler
  • Künye
  • İletişim
Medya Ankara - Ankara Haber, Son dakika Ankara haberleri

Web sitemizden ayrılıyorsunuz

Bu bağlantı sizi https://medyaankara.com dışındaki bir siteye yönlendiriyor.

Sayfada Kal Devam Et