“Bir paylaşım, bir hayatı değiştirebilir”
Konferansta konuşan Bayram Polat**, dijital dünyanın sağlık alanındaki etkisini vurguladı. Polat, “Bir doktorun eli kadar kalemi, klavyesi ve dijital içeriği de iyileştirir. Dijital içerik son dönemde hayatımıza o kadar girdi ki orada yapacağınız bir paylaşım belki de o insanın hayatına dokunacak,” sözleriyle dikkat çekti.
Polat, sağlık çalışanlarının topluma sadece tedaviyle değil, bilgi ve farkındalıkla da katkı sunduğunu belirtti. “Hepiniz çok değerli, çok kıymetli işler yapıyorsunuz. Dişimiz ağrısa, başımız ağrısa sizin bir dokunmanız, bir temasınız o insanın hayatını değiştiriyor,” diyerek sağlıkçıların toplumdaki önemine vurgu yaptı.
“İlk 3 saniye her şeyi belirliyor”
Polat, dijital mecralarda paylaşım yaparken sade ve etkili bir dil kullanılmasının önemine değinerek, “Kısa, net, sade dil kullanmalısınız. Görsellerle desteklemelisiniz. Fotoğrafların yerine artık videolar aldı. Ve videolarda da bir video paylaşırken şuna dikkat etmelisiniz: İlk 3 saniye çok önemli,” dedi.
Sosyal medya kullanıcılarının dikkat süresinin çok kısa olduğunu hatırlatan Polat, “İlgi alanınızdaysa kalıyorsunuz, değilse kaydırıyorsunuz ve buna 1 ile 3 saniye arasında karar veriyorsunuz,” ifadelerini kullandı.
“İstikrarlı paylaşımlar güven kazandırır”
Polat, bilgilendirici ve güven veren paylaşımların hem kurumlar hem de bireysel hesaplar için değerli olduğunu belirtti:
“Bilgilendirici, sade, güven verici paylaşımlar yapmalısınız. Yani kısa bilgi ve istikrarlı paylaşımlar yaparak sosyal medyada kendi bireysel hesaplarınızı da büyütebilirsiniz.”
Başhekim Yıldız’dan takdir
Konferans sonrası açıklama yapan Başhekim Op. Dr. Uğur Yıldız, Polat’ın sunumunu takdir ederek, “Çok başarılı buluyorum kendisini. Başarıyla ben giderek yükseldiğini görüyorum,” ifadelerini kullandı.