TFF altı kulübe puan silme cezası verdi. Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) 2020-2021 sezonu kulüp lisans süreci sona erdi.
Federasyondan yapılan açıklamaya göre, TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak, Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig’deki kulüplerin başvurularını; sportif, altyapı, personel, hukuki ve mali kriterlere göre inceledi.
İncelemeler neticesinde kurul, Süper Lig’den MKE Ankaragücü, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gaziantep FK, Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa, ve Yukatel Denizlispor , TFF 1. Lig’den; Akhisarspor, Altay, Balıkesirspor, Beypiliç Boluspor, Bursaspor, Menemenspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor ve Tuzlaspor’a ulusal lisans verdi.
Kulüp Lisans Kurulu, 2. Lig’den; Afjet Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, Bayburt Özel İdare, Bodrumspor, Çorum FK, Ergene Velimeşespor, Etimesgut Belediyespor, Eyüpspor, GMG Kastamonuspor, İnegölspor, Kahramanmaraşspor, Kırşehir Belediyespor, Pendikspor, Sakaryaspor, Sivas Belediyespor, Tarsus İdman Yurdu, Uşakspor ve Zonguldak Kömürspor kulüplerini de ulusal lisansa layık gördü.
Altı kulübe puan silme cezası
TFF Kulüp Lisans Kurulu, 1. Lig’den 2, 2. Lig’den ise 4 kulübe üçer puan silme cezası verdi.
Kurul, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan 1. Lig temsilcileri Ankaraspor ve Eskişehirspor ile 2. Lig’den, Elazığspor, Gümüşhanespor, Kardemir Karabükspor ve Şanlıurfaspor kulüplerinin üçer puanını sildi
66 kulüp lisans aldı
Sona eren değerlendirmeler sonucunda toplam 66 kulüp lisans aldı.
Tamamlanan 2020-2021 sezonu kulüp lisans süreci sonunda en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 13’ü UEFA, 53’ü ulusal lisans aldı. Ayrıca, Kadınlar 1. Ligi’nde yer alan kulüplerden 1’i de UEFA Lisansı’nı hak etti.
İlk değerlendirmelerinde Süper Lig’den Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş, Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor, Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe, Fraport TAV Antalyaspor, Galatasaray, Göztepe, İttifak Holding Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor ile 1. Lig’den İstanbulspor, Kadınlar 1. Ligi’nden ALG Spor UEFA Lisansı almıştı.
Süper Lig’den Gençlerbirliği, 1 . Lig’den Keçiörengücü , Altınordu ve Adana Demirspor ile 2. Lig’den GMG Hacettepe, Kırklarelispor, Manisa FK, Niğde Anadolu ve Yılport Samsunspor kulüplerine de ulusal lisans verilmişti.
Kulüp Lisans Kurulu, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nın Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili maddeleri uyarınca da kalan kulüplere kriter eksiklerini tamamlamaları için ek süre vermişti.
İkinci aşama kararlarında ise 1. Lig’den Adanaspor, Ümraniyespor, Fatih Karagümrük, Giresunspor, Hatayspor ile 2. Lig’den Ankara Demirspor, Başkent Akademi, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe, Sarıyer, Vanspor FK ve 1922 Konyaspor kulüpleri ulusal lisansa layık görülmüştü.
.
Yorum yazarak Medya Ankara Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medya Ankara hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Medya Ankara editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medya Ankara değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Medya Ankara Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Medya Ankara hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Medya Ankara editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Medya Ankara değil haberi geçen ajanstır.