Öğrencilerden Şikayet Yağdı

Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdunda yaz tatili sonrası dönen öğrenciler, odalarındaki eşyaların karışık veya kaybolmuş olduğunu fark etti. Bazı valizler dağınık, bazı eşyalar başka odalardan çıktı, bazıları ise tamamen kaybolmuştu. Öğrenciler durumu sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi.

0X0 Istanbuldaki Ogrenci Yurdunda Skandal Goruntuler Iki Mudur Gorevden Alindi 1758276562943

Bakanlık ve İdari Soruşturma

Gençlik ve Spor Bakanlığı, olayın ardından derhal idari soruşturma başlattı ve iki yurt müdürü ile bir müdür yardımcısını görevden aldı. Bakanlık açıklamasında, "Söz konusu durum kabul edilemez olup, yurdun tadilat nedeniyle boş olduğu bir dönemde yaşanmıştır" denildi.

0X0 Istanbuldaki Ogrenci Yurdunda Skandal Goruntuler Iki Mudur Gorevden Alindi 1758276578030

Adli Merciler Harekete Geçti

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bakanlığın sunduğu şikayet dilekçesi ve belgeler doğrultusunda, şüpheliler hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. Tadilat için gelen işçilerin, öğrencilerin yataklarının altına mesajlar yazdığı ve sosyal medya hesaplarını bıraktığı da tespit edildi.

0X0 Istanbuldaki Ogrenci Yurdunda Skandal Goruntuler Iki Mudur Gorevden Alindi 1758276562815

Öğrencilerin Eşyaları Karıştırıldı

Paylaşılan görüntülerde, öğrencilerin valiz ve kişisel eşyalarının dağınık hâlde olduğu görüldü. Bazı öğrenciler eşyalarının başka odalardan çıktığını, bazıları ise kaybolduğunu belirtti. Yaşanan olay, yurtta güvenlik ve denetim tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.