Bilgilendirici seminer büyük ilgi gördü
Keçiören Belediyesi, 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü yaklaşırken vatandaşlara yönelik anlamlı bir etkinlik düzenledi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Prostat Kanseri Farkındalık Semineri”ne Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Celal Biçer, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Uzmanlardan erken teşhis uyarısı
Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Halil Başar, prostat kanserinde erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirtti. Başar, “Kanda Prostat Spesifik Antijen (PSA) değerine düzenli olarak baktırmak, prostat kanserinde erken tanının en kritik adımıdır.” diyerek düzenli kontrollerin önemine dikkat çekti.
Seminerde söz alan Dr. İsa Dağlı, prostat bezinin işlevleri, kanserin belirtileri ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verdi. Sosyal Hizmet Uzmanı Arzu Koyuncu ise kanserle mücadelede moral ve motivasyonun tedaviye etkisine değinerek sosyal desteğin önemini anlattı.
Başkan Özarslan’dan mesaj
Program sonunda katılımcılar uzmanlara sorular yöneltirken, etkinlik plaket takdimiyle sona erdi. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Prostat kanseri, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir hastalıktır. Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, düzenli kontrollerin önemini hatırlatmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bu semineri gerçekleştirdik. ‘Sağlıklı bireyler, güçlü bir toplumun temelidir’ anlayışıyla halkımızı bilgilendiren programlarımızı sürdüreceğiz.”
Sağlık ve spor odaklı çalışmalar sürecek
Belediye yetkilileri, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için bilgilendirici seminerlerin devam edeceğini, sağlık projelerinin yanında sportif faaliyetlerin de desteklendiğini ifade etti.