2013 te Erol Parlak kitabının tanıtımı için ATV'de çıktığı bir yayında, Neşet Ertaş'ın kitapta özel hayatının yer almamasını istediğini söylüyor.
Yapımını Mustafa Uslu'nun üstlendiği ve mahkemeye konu olan Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi, İstanbul 43. Asliye Hukuk Mahkemesinde 16.12.2022 tarihinde görülen karar celsesiyle “Garip Bülbül Neşet Ertaş” adlı filmin kişilik haklarına saldırı olduğu tespit edilerek filmin vizyona girmesinin durdurulmasına karar verilmişti.

Mahkeme kararına göre filme ait fragman da dahil olmak üzere tüm içeriğin yazılı, sözlü ve görsel medya araçlarıyla kamuoyu ile paylaşılması ihtiyati tedbir kararı ile engellenmiş oldu.
Ailesi konuyu babalarının vasiyeti olduğu mahkemeye taşımış, filmin vizyona girmesine günler kala mahkemeden karar çıkarak film ve fragmanlarının yayınlanması yasaklanmıştı.

Senaryonun Erol Parlak'a ait olan Garip Bülbül Neşet Ertaş kitabından aktarıldığı iddia edilmesine rağmen Parlak katıldığı bir yayında, Neşet Ertaş'ın kitapta özel hayatının yer almamasını şu sözlerle aktardı;
"Aslında bu kitapta hayatı kısmı özellikle Neşet Usta'nın yaz dediklerinden ibarettir. Çünkü birçok olay var, birçok durum var. yaşadığı birçok şey var ama üstat o kadar gani gönüllü, o kadar yüce gönüllü bir insandı ki asla zaten yaşamsal tavrı da oydu. Bana daha baştan söyledi
Ben dedi bütün yaşantım boyunca dedi kırmadan, incitmeden ve ileri gitmeden dedi söylemeye çalıştıklarını söyledim. Onun için bu kitapta da hiç kimseyle, hiçbir şekilde ne karşıya gelmek isterim dedi, ne kimseyi kırmak isterim, ne de ileri gitmek isterim. Bu çerçevede O yüzden özellikle özel hayatına dair ve birçok konuya dair şeylerin yazılmasını istemedi"
