Ankara, İstanbul, Bartın, Kayseri, Amasya ve Denizli merkezli yürütülen çalışmalar; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kırıkkale, Kocaeli, Konya ve Kütahya illerini kapsadı. İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda toplam 90 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Eğitim ve Mahrem Yapılanma Faaliyetleri Tespit Edildi Bakanlık tarafından paylaşılan detaylara göre, yakalanan şüphelilerin örgütün "eğitim yapılanması" ve "mahrem yapılanmaları" içerisinde faaliyet yürüttükleri belirlendi. Şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandıkları, ankesörlü telefonlar üzerinden iletişim kurdukları ve sosyal medya platformlarında örgüt propagandası içeren paylaşımlar yaptıkları tespit edildi. Operasyonlarda ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan şahısların da yakalanarak adli makamlara sevk edildiği kaydedildi.
69 Şüpheli Tutuklandı Adliyeye sevk edilen 90 şüpheliden 69’unun çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı belirtilirken, 16’sı hakkında adli kontrol hükümleri uygulandığı açıklandı. Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Açıklamada, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanarak; operasyonları gerçekleştiren polis ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılıkları tebrik edildi.





