Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın kararları doğrultusunda tüm Türkiye'de gerçekleştirilecek olan bağımlılıkla mücadele çalıştaylarının ilki Ankara Valiliği ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin'in onursal başkanlıklarında gerçekleştirilen Ankara Bağımlılık ile Mücadele Çalıştayı "Ben olsaydım" sloganı ile bu konuda fikri, düşüncesi, yaşanmışlığı olan birçok kesimden insanı bir araya getirdi.

Çalıştayın paydaşlarından birisi olan AK Parti Ankara Milletvekili Av. Zeynep Yıldız çalıştay sonrası  Medya Ankara Koordinatörü Erdem Yeşer'e değerlendirmelerde bulundu.