Kızılcahamam belediye başkanı Süleyman Acar, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Rotanız hazırsa planlar yapılsın... Her tarafı ayrı bir medeniyet ve tarih; Kızılcahamam’ımız sizleri bekliyor Mahkemeağcin Bizans Dönemi Kaya Oyma Yapıları, Karagöl Abacı Peribacaları, Alicin Manastırı"

Ankara'nın Kapadokya'sında "Karagöl Abacı Peribacaları"

Karagöl Abacı Peribacaları, Kızılcahamamlıların 'Gelin Kayaları' olarak isimlendirdiği bu jeolojik güzellik Kızılcahamam & Çamlıdere jeoparkı kapsamında önemli bir duraktır ve gezi guruplarınca hayli ilginç bulunmaktadır.

Uzmanlar tarafından, Ürgüp' dekinden sonra Anadolu' nun en görkemli peribacaları olarak bilinen bu jeosit, tahminen 5.000 metre2 alan üzerindedir. 

Yol ile arasında kuru bir dere yatağı mevcut olup, ulaşımı çok kolaydır. Dikkatle seyredildiği zaman bu doğa harikası yerde türlü şekillere benzetilebilecek çok farklı yapılar vardır.