Mamak'ta Trafik Krizi Derinleşiyor

Ankara'nın Mamak ilçesi, artan trafik yoğunluğu nedeniyle zorlu günler geçiriyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde Dikimevi bölgesinde yaşanan trafik sıkışıklığı, hem sürücüler hem de toplu taşıma kullanıcıları için büyük bir sorun haline geldi. Yoğun trafiğin etkisiyle, günlük yaşam adeta felç oluyor.

İstanbul Trafiğini Aratmayan Sıkışıklık

Dikimevi çevresindeki trafik, tıpkı İstanbul'daki yoğun trafiği andırıyor. Sabah saat 07:00'de başlayan yoğunluk, 09:00’a kadar sürerken, akşam saatlerinde de eve dönüş yolculukları benzer sıkışıklıklarla devam ediyor. Ankaralılar, zamanlarını kaybetmekten kurtulmak için trafik saatlerine göre planlarını yapmak zorunda kalıyor.

Trafik Sorununa Çözüm: Dikimevi Natoyolu Metro Hattı

Mamak’taki trafik sorununu hafifletmesi beklenen projelerden biri ise Dikimevi Natoyolu Metro Hattı. Proje için ihale süreci tamamlandı ve inşaat çalışmalarına yakında başlanması planlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sözleşme imzalarının ardından hızlı bir şekilde inşaat sürecine başlanacağını duyurdu. Metro hattı, toplam 7,43 kilometre uzunluğunda olup, 8 istasyondan oluşacak. Bu hattın, Tuzluçayır ve Natoyolu gibi yoğun nüfuslu semtlere ulaşımı kolaylaştırması bekleniyor.

Metro Durakları ve Planlanan Süreç

Dikimevi Natoyolu Metro Hattı'nın durakları arasında Abidin Paşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu yer alacak. Projenin tamamlanmasıyla, Mamak bölgesinin yanı sıra başkentin genelinde ulaşım rahatlayacak ve trafik yükü önemli ölçüde hafifleyecek. Metro hattının inşaatının yaklaşık 8 ay süreceği belirtiliyor.

Ankara İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor

Dikimevi Natoyolu Metro Hattı, Başkent'te ulaşım problemlerinin çözülmesinde önemli bir adım olacak. Mamak’taki trafik sıkışıklığını azaltmak ve toplu taşıma sistemini daha verimli hale getirmek adına yapılan bu projeyle, Ankaralıların yaşam kalitesinin artması hedefleniyor.