14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimleri için Dışıişleri Bakanlığındaki memuriyetinden 16 Mart 2023 tarihinde istifa ederek aday adaylığını açıklayan Büyük Birlik Partisi Ankara 3. Bölge Aday Adayı Aydın Öksüz, 18 Mart 2023 tarihinden itibaren Ayaş, Beypazarı, Nallıhan, Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinden oluşan Ankara 3. Bölgesindeki seçim bölgelerinde son hızıyla çalışmalarına devam ediyor.
Adaylık başvurusu yaptığını sosyal medya hesabından duyuran Aydın Öksüz adaylık başvurusundan önce Kuruş şehit Genel Başkan Muhsin YAZICIOĞLU’nu Tacettin Dergahındaki kabrinde ziyaret ederek, BBP Genel Merkezine bir grup hemşerisiyle beraber başvurusu yapmış ve aynı gün Genel Başkanı Makamında ziyaret ederek, çalışmalarına başlamıştır.
Seçim bölgeleri dahilindeki saha çalışmalarına, Sincan ilçesinde Sn. Necati Ülker Başkanlığındaki Sincan Çankırılılar Derneğinin düzenlediği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programındaki, Kur'an tilaveti ve günün anlam ve önemine ilişkin şiir programına katılarak, Sincanlı vatandaşlar ile, Kur'an ehli hocalar ve değerli şiir üstadları ile buluştu.
Daha sonra sırasıyla Yenimahalle, Nallıhan, Beypazarı, Ayaş ve Etimesgut ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşları, ilçedeki BBP teşkilatları, STK’lar, esnaflar, emekçiler, taksi ve gençlerle hasbihâl edip kendisini tanıtıp, Cumhur’la birlikte kazanmanın gerekliliği ile kazananın Türkiye olması hakkında istişarelerde bulunmuştur.
Yine 25 Mart’ta şehit Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabri başında 14. ölüm yıldönümü vesilesiyle düzenlenen yâd etme törenine ve 29 Mart’ta Cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sn. Mustafa DESTİCİ nezdindeki Genel Merkez ziyaretine katılım sağlamıştır.
Yine aynı gün, BBP Genel Başkanı Sn. Mustafa DESTİCİ’nin BBP rozetini takdimi ve bu rozetin hakkını verecek çalışmalar yapma sözüyle tekraren Yenimahalle ilçesindeki BİRLİK çalışmalarına devam ederek, halkın içinde olup, gönüllere girmeye ve hemşerilerini Birliğe davete devam edip aday adaylığı sürecinde verimli bir çalışma yürütmektedir.
Son olarak Sn. Öksüz’ün mesajı şu şekildedir : Büyük Birlik Davamız, “Zulüm Azrail olsa hep Hakk’ı tutacağım, mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir!” mısralarını haykırdıktan sonra şehit edilen liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasıdır. Yani, İ'LAY-I KELİMETULLAH için NİZAM-I ALEM; Irkları, kavimleri, milletleri ezmeden, inkar etmeden, zayıflatmadan, bir değerinin tahakkümüne sokmadan, birer ademoğlu olarak kendi milli şahsiyetleri ve şuurları içinde tutarak, küfürden, batıldan, haramdan arındırarak huzura kavuşturmak demektir. Yine şehit Başkanımızın dediği gibi : Bu Bayrak Öyle Bir Bayraktır ki ; İçinde Vatan Vardır, Dökülen Kan Vardır, İki Cihan Vardır, Din Vardır, İman Vardır !
Bu vesileyle, terörü destekleyen ve sözcülüğünü yapanlar hariç yeterki demokratik bir şekilde bu ülke için taşın altına elini koyan ve hangi görüşte olursa olsun Türkiye'deki bütün siyasi partilerin aday adaylarına şimdiden başarılar diliyorum, kim kazanırsa kazansın Türkiye kazansın. Türkiye’nin Yüzyılındaki bu Büyük Birlik davamızdaki gönül yolculuğumuzda Allah'ım mahcup eylemesin, herkesten dua ve destek beklerim'' dedi.