Doç. Dr. BÜLENT ÖZMEN’in Özgeçmişi:

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümü mezunu. “ Türkiye’nin Deprem Tehlikesi Işığı Altında Ankara’nın Depremselliği” isimli yüksek lisans tezi hazırlayarak yüksek mühendis, 2011 yılında “Ankara İlinin Deprem Tehlikesinin Belirlenmesi” isimli doktora tezini hazırlayarak doktor unvanı almıştır.
Doçentlik ile ilgili ESER incelemesi ve SÖZLÜ sınavlardan başarılı bir şekilde geçerek 16 Ekim 2017 tarihinde “Yer Bilimleri ve Mühendisliği Bilim Alanında” Doçent unvanı almaya hak kazanmıştır.
Değişik tarihlerde Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma Dairesinde çalıştı. 28 Eylül 2006 tarihinden itibaren Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezinde çalışmaya başladı. Halen burada çalışmaya devam etmektedir. Hem kamu hem üniversite tecrübesine sahiptir. 
Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurucuları arasında yer almış ve merkezin gelişmesine önemli katkılarda bulunmuştur.
5 tanesi SCI-Expanded dergilerde, 15 tanesi Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan, 19 tanesi kitaplarda bölüm olarak basılan, 6 tanesi ulusal hakemli dergilerde, 29 tanesi ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan ve 17 tanesi diğer yayınlar kapsamında değerlendirilen 91 tane makalesi/bildirisi bulunmaktadır.
Yukarıda sayılan makalelere ilave olarak yazarları arasında bulunduğu 17 kitap ve editörlüğünü yapmış olduğu 9 tane kitabı vardır.
Web of Science göre yayınlarına 169 atıf, Google Akademik’e göre yayınlarına 766 atıf yapılmıştır. Google Akademik’e göre h-endeksi 14, i10-endeksi 20 dir.
Afet yönetimi, afet risklerinin azaltılması, afet tehlikesi ve afet riski, afet eğitimi, deprem, depremsellik, deprem tehlikesi ve riski, deprem senaryosu, kent planlaması ve yerbilimleri ile ilişkisi, coğrafi bilgi sistemi konularında çalışmaları bulunmaktadır. 
Türk Deprem Araştırma Dergisi, Resilience Dergisi, Afet ve Risk Dergisi gibi dergilere Alan editörü olarak Türkiye Jeoloji Bülteni ve Acil Yardım ve Afet Bilimi dergilerine de yayın kurulu üyesi olarak katkı vermektedir.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Kentleşmede Risk Yönetimi (Uzaktan Öğretim) Tezsiz Yüksek Lisans Programında “Türkiye’nin Afet Tehlikesi ve Risk Faktörleri” ve “Yerel Yönetimler için Afet Mevzuatı” derslerini çevrimiçi olarak vermektedir. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Tamamlama Programında “Afet Yönetimi Senaryo Uygulamaları” dersi, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Ön Lisans Programı kapsamında “Afet Yönetimi 1”, “Afet ve Acil Durum Yönetimi Planları” ve “Afet Yönetimi 2” derslerini çevrimiçi olarak vermektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile birlikte yürütülen “Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi” nde yer almıştır. Proje kapsamında birçok öğretmene afet yönetimi konusunda eğitimler vermiştir. Ayrıca proje kapsamında “Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planlama Kılavuzu” kitabı hazırlamıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile birlikte yürütülen Okul Tabanlı Afet Eğitimi projesi kapsamında hazırlanmış olan “Afet Eğitimi Etkinlikleri”,  “Afet Eğitiminde Öğretmen Eğitiminin Değerlendirilmesi” ve “Temel Afet Bilgileri” kitaplarının editörlüğünü yapmıştır.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yürütülen AFETE HAZIR TÜRKİYE projesi kapsamında hazırlanan eğitim materyallerinin hazırlayıcıları arasında yer almıştır. Özellikle Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı Hazırlama Kılavuzunun hazırlanmasında etkin rol almıştır.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından başta depremler olmak üzere afet yönetimi konusunda koordinasyon ve dil birliği sağlamak amacıyla hazırlanan “Açıklama Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü” nün hazırlayıcıları içinde yer almıştır.
Kalkınma Bakanlığı tarafından 10. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında oluşturulan “Afet Yönetiminde Etkinlik Özel İhtisas Komisyonuna” raportör üye olarak seçilmiş ve raporun hazırlanmasına önemli katkılar vermiştir.
Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi (TODAİE) tarafından yürütülen “Türkiye Afet Risk Azaltma Planı’nın (TARAP) Amaç, Hedef ve Stratejilerini Oluşturma Projesi (2016) nde araştırmacı olarak yer almıştır.
Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından “Invitation Program on Natural Disasters Management in Afghanistan” programı kapsamında 2 – 8 Şubat 2014 tarihleri arasında “Türkiye’nin Afet Risk Yönetimi Konusunda” konuşma yapmak üzere Japonya’ya davet edilmiştir.
Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi (TODAİE) tarafından yürütülen “Afet Risklerinin Azaltılmasında Yönetişim ve Hesap Verebilirlik Değerlendirme Projesi (2013-2014) nde araştırmacı olarak yer almıştır.
Ankara Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün öncülüğünde ve koordinasyonunda hazırlanan Ankara İl Afet Risk Azaltma Planının hazırlanmasına destek olmak için akademik danışman olarak seçilmiş ve planın hazırlanmasına önemli katkılar vermiştir.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yürütülen ve yakın zaman içinde bitirilmesi planlanan “Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (2022 – 2030)” çalışmalarına akademik olarak destek vermiştir.
Çok sayıda televizyon programına katılarak, başta Anadolu Ajansı olmak üzere birçok haber ajansı ve gazetelere demeç vererek veya röportaj yaparak ve birçok yerde konferanslara, panellere davet edilerek meydana gelen depremler, deprem tehlikesi ve riski, yapılması gereken çalışmalar gibi deprem ve afet yönetimi konusunda halkı ve yetkileri aydınlatmaya ve bilgilerini toplumla paylaşmaya, kamuoyunu aydınlatmaya çalışmaktadır.