Kahramankazan Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen, içerisinde 2 adet kapalı, 1 adet açık 3 halı saha ve kafeterya bulunan spor kompleksinin açılışına katılan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alan konuşmasında dikkat çekici bir çıkışa imza attı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a eleştirilerde bulunan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'u başarılı icraatları vesilesiyle örnek gösterdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a, Mehmet Akif Ersoy'un sözleriyle seslenen AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan "Kahramankazan belediye başkanım ve yapmış olduğu eserlerde ortada, bütçesi de ortada. Yiğit icraatta gerekse benim yiğidim burada!" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin adayı olarak Mansur Yavaş'ı açıkladığına da değinen AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Mansur Yavaş ile Serhat Oğuz'u kıyasladığı konuşmasında "Yiğit icraatta gerekse benim yiğidim burada! sözleriyle dikkat çekici bir çıkışta bulundu.
Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ortak aday mı, ayrı aday mı çıkaracağı henüz netleşmemişken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş'ı yeniden aday olarak açıkladı.
AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili çalışmaları devam ederken, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da başarılı icraatları, vatandaşlarla olan samimi ilişkileri ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ortaya koymuş olduğu etkili performans ile AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı olabilecek isimler arasında yer alıyor.
"Kapı gibi belediye başkanımız var, başkaları gibi döner kapı gibi değil, kale kapısı gibi" ifadelerinde bulunan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un, Ankara'nın 58 Milyar TL'lik dev bütçesiyle yapamadığı hizmetleri Kahramankazan'da gerçekleştirdiğine değindi.
Başkan Özcan, "Kahramankazan’a baktığımız zaman, şöyle Ankara’ya baktığımız zaman Ankara’nın ilçelerini gezdiğimiz zaman Ankara’da nelerin yapılıp yapılmadığını kendimiz gözlerimizle aslında görebiliyoruz. Ben biliyorum ki Serhat Oğuz Başkanımızın burada daha çok hizmetleri, eserleri ve yapacakları da var. Bir yere kadar sosyal medyayla, bir yere kadar pr ajanslarıyla, bir yere kadar marka yönetimi ile ve bu ajanslara bütçe oluşturarak kendini kurtarabilirsin. Lakin Akif’in de dediği gibi... Ne diyor Mehmet Akif Ersoy bize lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme. Adam ol adam, aslına çek! diyor. Yiğit icraatta gerek. Yiğit icraatta gerekse benim yiğidim burada!" şeklinde konuştu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SERHAT OĞUZ MU OLACAK?
AK Parti'nin geçtiğimiz yerel seçimlerde Ankara dışından bir aday olan Mehmet Özhaseki ile girerek başkanlığı Mansur Yavaş'a kaptırması sonrası bu dönem Ankara yerelinden bir aday ile seçime girilebileceği konuşulurken başarılı bir hizmet dönemi geçiren Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da, ilçe belediye başkanları arasında öne çıkan isimler arasında yer alıyor. AK Parti'nin Ankara'da bakan düzeyinde bir isimle mi, yoksa Ankara yerelindeki icraatları ile başarılı bir performans sergileyen bir isimle mi seçimlere gireceği merak konusu olurken, bu konuda çalışmaların devam ettiği biliniyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak değerlendirilebilecek isimler arasında yer alıyor. Serhat Oğuz'un AK Parti'nin hem ilçe, hem il, hem de gelen merkez teşkilatları ile uyumlu bir çalışma içerisinde olması, gençlik yıllarından beri Milli Görüş teşkilatlarında görev yapması, öğretmen kökenli bir isim olması vesilesiyle gençlerle ve vatandaşlarla olan samimi diyaloğu ve kürsü konuşmalarındaki etkili hitabı, Kahramankazan'da 4,5 yıl gibi kısa bir sürede yapmış olduğu başarılı hizmetlere ve yatırımlara ek olarak Serhat Oğuz ismini Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı değerlendirmelerinde öne çıkarıyor. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın Mansur Yavaş'ı hedef alan konuşmasında, Serhat Oğuz'dan övgü ve başarılarla söz etmesi "AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serhat Oğuz mu olacak?" sorusunu akıllara getirdi.
ABB ANCA BİLLBOARD ÇIKTI
"Kahramankazan Belediye Başkanım ve yapmış olduğu eserler de ortada, bütçesi de ortada. Bakıyorsun 58 milyar bütçe ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Kahramankazan’a Allah aşkına ne yaptı? Ne gibi icraatlarda bulundu? Ve 58 milyarlık o sadece bir yıllık bütçe ile Ankara’nın tek Kahramankazan değil, değişik ilçelerinde ne kazandırdı? Hatırlarsanız yüz bir tane vaatten bahsediliyordu. Yüz bir vaadin yerinde yeller eserken şu anda o vaatlerini koyduğu sitelerde dahi ne yazık ki kaldırılmış durumdalar. Ankara Büyükşehir Belediyesi koca kaç tane bakanlıktan çok daha büyük bir bütçe. Sen Ankaralı olduğunu iddia ediyorsun. Ankaralıya hizmet ettiğini söylüyorsun. Ama il il geziyorsun. Ankara Büyükşehir, 4,5 yılda bir şey yapmadı. Anca billboard çıktı!" diyen Başkan Özcan, konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin vaatlerini asla yerine getirmediğine değindi.

KAHRAMANKAZAN'DA ÜRETEN BELEDİYECİLİĞE SOSYAL BELEDİYECİLİK EŞLİK EDİYOR
Kahramankazan'da yapılan hizmetlerin, üreten belediyecilik anlayışının yanı sıra, sosyal belediyecilikte de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açıklarını kapattığını dile getiren Başkan Özcan; "Kahramankazan Belediyesi, ek bütçe ile 435 milyon Tl olan bütçesiyle 3 park yapıyor, 1 kreş yapıyor, 3 mahalle kültür evi yapıyor. Kazan BelNet’i kuruyor. Belnetle beraber hizmetini tek Kahramankazan değil. Tüm Ankara ve tüm Türkiye’ye sunuyor. Öğrencilere bunları kimi yerlerde ücretsiz, kimi yerlerde indirimli sunuyor. Aynı zamanda burslar veriyor. Hatırlayın ilk burs iptalini yapan CHP’dir. Ama benim Kahramankazan’ım Belediye Başkanı’m bir çözümünü buluyor. Ve şu anda üniversite okuyan gençlerimize Kahramankazan Belediyesi tarafından burs veriliyor. Kazan Belbeton, istihdam üreten ve aynı zamanda fiyat olarak da piyasaya balans çeken bir yer oldu. Aynı zamanda kaç tane Kahramankazanlı kardeşimize istihdam sağlayan bir yer oldu. Kent Meydanı, kocaman bir kent meydanı Allah izin verirse onu da hep beraber açacağız. Bugün açılan, açılacak bu tesis. Baktığımız zaman 135 milyon ek bütçeyi de ekliyorum nerede! 58 milyarlık dev ABB bütçesi nerede! Ki bu bir de bir yıllık bütçe.Biraz önce geldiğimde de gördüm. Dağıttığımız tohumların hasatları yapılmıştı. Su indiriminden dolayı sadece önerge verildi. Veto edildi. ABB Başkanı, su indirimi olmadan sosyal yardımları ben keserim dedi. Kesti. Kahramankazan’da Serhat Bey dağıtacakmış o dağıtsın diye mesaj çekti.
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz için "Yiğit icraatta gerekse benim yiğidim burada!" ifadesini kullanan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan konuşmasını "Ben diyorum kapı gibi belediye başkanımız! Kale kapısı gibi! Belediye Başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerden ve yapmış olduğu bu tesisten dolayı da hassaten teşekkür ediyorum" sözleriyle tamamladı.