Çankırı Sivil Toplum Derneği tarafından organize edilen Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen projenin son ayağı olan "Çankırı Akıllı Kent Konferansı” 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Çankırı'ya değer katacak proje önerileri ve fikirlerin paylaşıldığı konferansta tarımdan teknolojiye, üretimden ulaşıma dünyadaki akıllı kentlerden örnekler sunuldu.
Sivil toplum ve vatandaşların kent hakkındaki düşünce ve fikir paylaşımının önemsendiği programa protokol daveti yapılmazken yalnızca Çankırı’daki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar davet edildi.
Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı, Çankırı Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Ethem Yenigürbüz, Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke, TÜGŞAV Çankırı Şube Başkanı Mehmet Uçar, İstiklal Yolu Derneği Başkanı İsmail Çam, Çankırı Engelliler Derneği Başkanı Selami Deveci, Çankırı Çocukları Koruma Derneği Başkanı Fatma Yıldırım, 18 Vites Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Engin Çimen, Umut Işığım Eğitim Kültür Derneği Başkanı Öznur Özdemir Kaynak, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Programın moderatörlüğünü yapan Gazeteci Bayram Polat, bu salonda en son 2009 yılında yaptığımız “Taşmescit, Sağlığın Sembolü Yılan Belgeseli” galasında kürsüye çıkmıştım. Çankırı Gençlik Derneği Başkanlığı yaptığım o dönemde 3 Avrupa ülkesinden 18 genci 10 gün boyunca memleketimizde Çankırı misafirperverliğiyle konuk etmiştik. 2003 yılında Ankara’ya gittim ve 2007 yılından bu yana birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldım. Çankırı ile bağımız hiç kopmadı, hem sivil toplumcu, hem de medya mensubu olduğumuz için olaylara siyaset üstü bakmaya çalışıyoruz. Birçok siyasi görüşten insanla bir araya geliyoruz, bu sebeple zaman zaman eleştiriler işitiyoruz. Memleketimiz için güzel bir çalışma yapılacaksa, taş taş üstüne koyulacaksa, bir çivi çakılacaksa kişilerin siyasi görüşüne bakmadan memleketimize değer katacak çalışmaların içinde oluruz. Memleketimize kim en ufak bir katkı sağlıyorsa hepsinden Allah razı olsun” ifadelerinde bulundu.
Necmettin Türkoğlu şed kuşanma kültüründen hareketle bilgelik önlüğü ismini verdiği matematiğin temel formüllerinin yer aldığı önlüğü konuşmacılara ve katılımcıları temsilen Çankırı Çocukları Koruma Derneği Başkanı Fatma Yıldırım’a giydirdi. Türkoğlu, “Matematiği, akılı, bilimi konuşmaya, Çankırı’yı bu yönde geliştirmeye devam etmeliyiz” ifadelerinde bulundu.
Konferans sivil toplum kuruluşu başkanlarının görüş, öneri ve eleştirileri ile son buldu.