Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde orman yangını çıktı. Orman yangını, Saray köyüne ulaştı. Ekipler, yangını kontrol altına aldı.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde Egrekkaya Barajının yakınlarında ormanlık arazide yangın çıktı. Korkutan yangın, Saray köyüne ulaştı. Köy sakinleri ise yangının büyümesi ve köylerine gelmesi nedeniyle büyük panik ve korku yaşadı. Yangın çıktığını gören vatandaşlar, hızlı bir şekilde yetkililere haber verdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Kızılcahamam, Çamlıdere ve Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğüne ait çok sayıda ekip sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Kızılcahamam, Çamlıdere ve Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğüne ait çok sayıda ekip, yangına müdahale etti.

YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERLERİ DE HAVADAN MÜDAHALE ETTİ

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu'dan tarım ve hayvancılığa tam destek Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu'dan tarım ve hayvancılığa tam destek

Yangın, Kızılcahamam'ın Eğrekkaya Barajı yakınlarındaki ormanlık arazide başladı. Yangın, rüzgarın etkisiyle Saray köyüne ulaştı. Olay yerine sevk edilen Kızılcahamam, Çamlıdere ve Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğüne ait çok sayıda ekip, yangını büyümeden söndürmek için çalışmalara başladı. Kızılcahamam'daki yangına Orman Genel Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopterleri de havadan müdahale etti.

Öğrenilen bilgilere göre ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Ekiplerin yangının çıktığı alandaki söndürme çalışmaları ise sürüyor.

Muhabir: Haber Merkezi