Yavaş: “Ankara’nın Su Kaynakları Alarm Veriyor”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ASKİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen Kuraklık Acil Eylem Planı Toplantısında, başkenti bekleyen su sıkıntısına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yavaş, son iki yıldır yağışların ciddi şekilde azaldığını belirterek, Ankara’nın su kaynaklarının yalnızca bir yıl yetecek durumda olduğuna dikkat çekti. “Bir önceki yıl Ankara’ya neredeyse hiç yağış düşmedi” sözleriyle yaşanan kuraklığın boyutunu ortaya koydu.

Suyun Yüzde 85’i, Nüfusun Yüzde 15’i Tarafından Tüketiliyor

Başkan Yavaş, Ankara’daki su tüketiminde ciddi bir dengesizlik yaşandığını ifade ederek, özellikle villa tipi yapılar, hobi bahçeleri ve kontrolsüz tarımsal sulamanın su krizini tetiklediğini söyledi. Yavaş, “Yapılan ölçümler sonucunda, Ankara’da toplam suyun yüzde 85’inin aslında nüfusun sadece yüzde 15’i tarafından tüketildiğini gördük. Bu dengesiz tabloyu değiştirmek zorundayız” dedi.

Kuraklık Riski Yavas

ASKİ Sert Tedbirler Almaya Hazırlanıyor

Su krizine karşı hazırlanan acil eylem planı çerçevesinde, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) bazı sert ve zorunlu önlemleri uygulamaya koyacak. Yavaş, temel hedefin içme suyu ihtiyacını garanti altına almak olduğunu vurgularken, suyun tasarruflu ve bilinçli kullanımı konusunda vatandaşlara da çağrıda bulundu.

Hedef: Sürdürülebilir Su Yönetimi

Toplantının sonunda konuşan Mansur Yavaş, bu sürecin yalnızca bugünü değil, Ankara’nın geleceğini de ilgilendirdiğini belirtti. “Bugünden itibaren acil önlemleri hayata geçirmek için çalışacağız. Umarım bu süreçten hep birlikte verimli sonuçlar alırız” diyerek, kent genelinde bilinçli su tüketiminin önemine dikkat çekti.