İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen olayda, sağanak yağış sırasında oluşan su birikintisinde elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olayın ardından İZSU Genel Müdürü ve Gediz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturma ve Bilirkişi Raporu
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 51 şüpheliden 48’i yakalandı. İlk etapta gözaltına alınan 30 kişiden 14’ü tutuklandı, bir kişi ise itiraz üzerine tahliye edildi. İZSU, Gediz Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların da yer aldığı 35 şüpheliden 14’ü tutuklu bulunuyor. Bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor da olayla ilgili önemli bulgular sundu.

İstenilen Cezalar
Cumhuriyet savcısı, dosyası ayrılan 9 kişi hariç 42 şüpheli hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22,5’ar yıla kadar hapis cezası talep etti. Hapis cezası istenen isimler arasında Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Adana Belediyesi Genel Sekreteri ve İZSU eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Gediz Elektrik Dağıtım Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ve Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper Doğan yer alıyor.