Etimesgut Belediyesi'nden Personeline Afetlere Karşı Hayati Eğitim
Etimesgut Belediyesi, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak hedefiyle tüm personelini kapsayan önemli bir eğitim programı gerçekleştirdi. Afet İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen program, 370 gönüllü personelin katılımıyla Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Yoğun Katılım ve Destek
Programa Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Ünsal, Afet İşleri Müdürü Fatih Albayrak ve çok sayıda gönüllü personel katıldı. Eğitim sürecine katkı sunan tüm uzmanlar, afet durumlarında uygulanması gereken hayati bilgileri detaylı sunumlarla aktardı.
Afet Bilinci, İlk Yardım ve Müdahale Teknikleri
Eğitimlerde, sel ve yangın gibi doğal afetlerin yanı sıra arama-kurtarma yöntemleri, ilk müdahale ve temel ilk yardım teknikleri ele alındı. Katılımcılara kriz anlarında doğru ve hızlı karar alma becerileri kazandırılmaya çalışıldı.
“Hazırlıklı Olmak Zorundayız”
Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, afet yönetiminin belediye politikaları arasında öncelikli yer tuttuğunu vurgulayarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Felaket başa gelmeden evvel önleyici tedbirleri düşünmek lazımdır’ sözünü şiar edindik. Bu eğitimlerle, Etimesgut’u afetlere karşı daha dirençli hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Eğitim Sertifikaları Takdim Edildi
Eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifikaları teslim edilerek, bilinçli ve hazır bir toplum inşasına katkı sağlama yolunda önemli bir adım atıldı. Bu kapsamlı eğitimlerin önümüzdeki süreçte de devam edeceği belirtildi.