Bugün saat 14.30 sıralarında Karatay ilçesinde  Konya Şehir Hastanesi'nin kardiyoloji bölümünde bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın tabancayla başına ateş açtı.

İKİSİ DE HAYATINI KAYBETTİ


Şahıs olayın hemen ardından aynı tabancayla kafasına ateş edip, intihara kalkıştı. Ameliyata alınan Karakaya ve saldırgan hayatını kaybetti.

Hastaneden gelen ilk görüntülerde ise insanların telaşla sağa sola kaçıştığı görülüyor.

SALDIRGAN GÜVENLİK GÖREVLİSİYMİŞ


Saldırganın Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Özkan, konuyu takip ettiklerini belirterek, "Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı." dedi.

HASTANE ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI


Öte yandan Konya Şehir Hastanesi çalışanları, "Doktora uzanan eller kırılsın" sloganı atarak iş bırakma eylemi yaptı, poliklinik muayenelerini durdurdu.

Muhabir: Haber Merkezi