EN İYİ YATIRIM, ÇOCUKLARIMIZA YATIRIMDIR.
Yatırım; gelirsağlamak amacıyla kullanılan malların, kaynakların veya değerlerin bütününe verilen addır.Demek ki bir şeye yatırım diyebilmemiz için elde ettiğimiz ürünlerin bizlere kazanç sağlaması gerekmektedir.
Tüm dünya toplumları geleceklerini inşa ederken eğitime, sağlığa, teknolojiye yatırım yaparak yatırımlarının merkezine insanı koymaktadırlar çünkü yetişmiş, bilinçli insanlar olmadan tüm bu emekler atıl hale gelecektir. İnsanı bir bütün olarak değerlendiren doğru planlanmış yatırımlar çok büyük kazanımlar elde etmemizi sağlamaktadır. Bedenen iyileştirdiğimiz, madden güçlendirdiğimiz insanların ruhlarına, maneviyatlarına yatırım yapmadığımız sürece emekler hep yarım kalacak, mutsuz, doyumsuz toplumlar inşa edilecektir. O halde biz ebeveynler de madem geleceği şekillendirecek çocuklar yetiştiriyoruz,bu bilinç doğrultusunda esas yatırımlarımızı evlatlarımıza yapmalıyız.
Hepimiz doğru yetiştirilmiş bir evladın hem bu dünyada hem de ahirette bizlere MADDİ ve MANEVİ kazanç sağlayacağı gerçeğinden hareketle gerek evlatlarımız gerekse kendimiz için bu şuurdan sapmamalıyız.
Ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sahip, başarılı, kendi ayakları üzerinde durabilen bir evlat bu dünyada övünç kaynağımız, yaşlılığımızda kılavuzumuz olmanın yanında bizler bu dünyadan göçtüğümüzde kendi ahiretimiz için de yatırımdır. Evlatlarımızın her bir olumlu davranışı sevap hanemizi daha da güçlendirerek Allah’ın huzurunda doğru bir evlat yetiştirme vebalinden de bizleri kurtaracaktır.
Ve hatta hayırlı bir evlat manevi kazancın yanında MADDİ anlamda dakazançtır.Ömrümüzü heba ederek çocuklarımızın geleceği için yaptığımız tüm birikimlerimizi hayırlı bir evlat daha da ileriye taşıyarak kazançlarımızı çoğaltabilirken bu durumun tam tersi de yaşanabilmektedir.
Peki, evlatlarımıza yatırımı nasıl yapacağız?
Evlatlarımıza en güzel yatırım onlar için doğru ROL MODEL olmaktan geçmektedir.Sevgi dolu,çevresine zarar vermeyen,şiddete meyli olmayan bir çocuk sahibi olmak istiyorsak evlatlarımızı gerçek sevgiye dayalı ilişkilerin içinde büyütmeliyiz,en büyük sevgiyi bizlerdengörmeli, bizden kaynaklı sevgi eksikliklerini dışarıda sigara,alkol ya da yanlış arkadaşlıklar gibi etmenlerde aramamalıdırlar.
Saygılı,edepli bir çocuk görmek istiyorsak aklın yaşına değil,başına bakacağız ve çocuğumuzla olan ilişkilerimizde saygı kurallarına bizler de riayet edeceğiz.Hele ki on yaş itibarıyla çocuklarımızın düşüncelerine çok daha fazla değer verecek,alacağımız aile içi kararlarda onların da fikirlerini soracak,hatalarına karşı daha hoşgörülü olacağız.
Bağırmadan, hakaret etmeden ilişki kurabilen çocuklar istiyorsak öncelikle bizler bağırmamayı, ses tonumuzu dengelemeyi öğreneceğiz. Örneğin çocuklarımızın okullarında arkadaşlarıyla yaşadıkları tartışmalarda onları eleştirmeden önce kendimize bakacağız, acaba aynı davranışı bizler de gösteriyor muyuz özeleştirisini acımasızca yapabilmeyi öğreneceğiz.
Akıllı, algıları açık çocuklar yetiştirmek istiyorsak biz büyükler çok konuşmamayı, isteklerimizi çok fazla tekrarlı cümlelerle ifade etmemeyi öğreneceğiz, daha sade ve net ifadelerle diyaloglarımızı kuracağız ve nasihat duymaktan nefret etmeyen çocuklar yetiştireceğiz.
Gerek bu dünyada gerekse ahirette daha çok kazanmak istiyorsak bırakalım evlere ya da arabalara yatırım yapmayı,önceliğimizi evlatlarımıza verelim,onları boş vakitlerimize değil,hayatımızın en değerli vakitlerine sığdıralım.
GÖRECEKSİNİZ, KAZANCINIZ YATIRIMINIZA DEĞECEK.
Hatice Demircioğlu Küçük
Özel Beşfen Koleji Kurucu Müdürü